maanantai 1. elokuuta 2011

Ystävä on ihminen, johon ei tarvitse yrittää tehdä vaikutusta

Ystävyys on sellainen asianlaita,
että se kulkee meriä ja maita,
tulipa eteen risu tai aita,
ei siinäkään niskoja taita

Tämän päivän aihe on paras ystäväni. Minulla on monenmoista hyvää ystävää ja pari niistä on erilaisen lähemmin sydäntäni, joille voin kertoa kaiken. Toisen olen tuntenut n. 4-vuotiaasta eteenpäin, toisen tapasin n. 5-vuotiaana, kunnes tiemme yhdistyivät ylä-asteella samalla luokalla.

Maisa on naapurini, jonka olen tuntenut pienestä asti, kun hän muutti sinne. Vaikka kävimme eri koulua, leikimme, kävimme tallilla ja teimme kaikenlaista vapaa-ajalla toistemme kanssa. Ala-asteen viimeisellä luokalla sitten olimme samalla luokalla ihan ylä-asteen viimeiseen luokkaan asti. Tällä välillä on tapahtunut niin paljon kaikkea kivaa, ja paljon enemmän. Siihen vaikuttaakin ehkä se, että olimme samalla luokalla. Etenkin yhdeksännellä luokalla välimme parantui ja läheni todella merkittävästi. Vietimme aikaamme kaikkialle yhdessä kera pari tai yksi ihmistä mukana. Nekin muistot kuuluvat parhaimmistooni, sillä naurua ei koskaan niiltä reissuilta puuttunut. Nykyään näemme toisiamme melkein joka päivä, ellei jompikumpi ole jossain hornan perseessä, kuten Maisa nyt Halsualla :D (sori Maisa, oli pakko kirjottaa tolleen =) )



Toinen rakas ystäväni on Susanna. Hänet opintuntemaan vasta 7-luokalla, sillä päädyimme samalle luokalle. 7-luokan keväällä aloimme viettää aikaa toistemme kanssa ja kasilla meistä tulikin parhaat kaverukset. Hänen kanssaan olen kokenut niin paljon iki-muistoisia muistoja, joita en varmana vaihtaisi pois. Olemme tehneet kaikkea maan ja taivaan väliltä yhdessä, sillä molempien on pakko saada kokeilla kaikkea. Niin tyhmääkin kuin viksujakin juttuja on tullut tehtyä, mutta hauskaa on aina ollut!  Ysi-luokan keväällä välimme meni toisin kokonaan poikki, mutta päätin, että asia on pakko puhua selväksi, niin selvitimme riitamme ennen kesälomaa ja nyt olemme ystävyksiä taas (onneksi). Se on ollut elämäni viksuimpia päätöksiä. Tästäkin kesästä on tullut ikimuistoinen yhdessä! Niin monia ikimuistoisia iltoja, öitä, aamuja ja päiviä...

Susku on luotettava ja ihana ystävä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti