tiistai 2. elokuuta 2011

One Moment

Äh, tämä aihe on kauhean vaikea kirjoittaa, kun jokaisesta aatteesta tuli niin lyhyt...Olen tässä koittanut pari tuntia keksiä mistä hetkestä kertoisin, mutta kun ei ole tullut ajatuksia mieleen ei niin millään. Hah! Nyt keksin!

Se hetki, kun kuuntelen musiikkia ja niin monta muistoa ja tunnetiloja tulee esille yhdestä kappaleesta. Niistä sanoista, jotka riipaisevat sydäntä, siitä tahdista, jolloin haluaisi mennä tanssimaan ja tanssia vain, niistä monenmoisista kertosäkeistä, joita on tullut laulettua vaikka missä.
Erittäin monista kappaleista on tullut sellainen, joista tulee jokin tapahtuma mieleen. On soitettu musaa täysillä ja laulettu yhdessä. On naurettu biisin sanoille vaikka kuinka monta kertaa. Näin helposti syntyy sellaisia kappaleita.


 
Tämä on sellainen biisi, josta tulee tämänvuoden juhannus mieleen, sillä kun nukuimme, soi Eppu Normaalin pari biisiä täysillä koko yö läpi. Oli mukava herätä aina siihen, kun kuului hyvin kertosäe.
Muita tälläsiä biisejä oli Heikki Kuulan Isi itkee -biisi sekä Palefacen Talonomistaja.

 Tästä kappaleesta tulee mieleen, kun olin pikkuserkkuni ja hänen poikaystävänsä kanssa mökillämme ja kuuntelimme autosta täysillä tätä biisiä, kun matkasimme lintsille ja etsimme tunnin parkkipaikkaa.
 Tästä biisistä tulee tunne, kun ajelin Maisan ja yhden kaverini kanssa traktorilla ja soitimme tätä subbareista niin kovaa kuin pystyi. Oli kyllä hauska extempore-reissu silloin.

Kuuntelen hyvin paljon musiikkia ihan laidasta laitaan. Joskus saatan kuunnella jotakin kappaletta vain sen takia, että se saa minut hymyilemään kauniilla sanoillaan. Pidän biiseistä, jotka saavat jonkin tietyn tunnetilan tulemaan helposti esille.

Sä kerran löysit myös sen
Tuon puolen vuosisadan rakkauden
Sun oli helppo olla onnellinen,
Olla onnellinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti